Norden bjuder på variation och kontrast

Om det är något vårt avlånga land bjuder på är det möjligheter att uppleva skog och natur på ett mångsidigt sätt. Från söder till norr finns ett omättat utbud av alternativ som genererar spänning till vardagen.

Det är lätt att bli hemmablind och därmed ha svårt att uppskatta Sveriges mäktiga natur som faktiskt bjuder på ett varierat utbud. I tider då “svemester” och semester inom landets gränser är på tapeten är det hög tid att uppleva äventyr på hemmaplan!

Kontrastrik upplevelse året runt

Ibland tycks människor från andra länder tro att Sverige är ett litet land som bjuder på en och samma natur från söder till norr. Inte särskilt sanningsenligt eftersom Sverige är ett långt och till ytan stort land. Naturen varierar dessutom avsevärt mellan olika geografiska platser.

För dig som är ett stort fan av vattensport finns mängder av aktiviteter att njuta av i både söder och norr. Vattensporter som surfing och wakeboard har dessutom många likheter med vintersporter som snowboard och freestyle. Något som Sveriges olympiska vinterlag faktiskt utnyttjar då en del av sommarträningen baseras på dessa likheter. Snabbhet och balans är viktiga i samtliga nämnda sporter och att utöva vattensporter har många fördelar.

Sveriges vackra fjällnatur kan också upplevas året runt och på senare år har fjällvandring på sommaren blivit allt mer populärt. Det är dessutom yngre människor som lockas av den naturnära upplevelsen, vilken många gånger är en behövlig paus från en stressig storstadsvardag.

Planering är inte alltid A och O

Nog för att det är skönt att planera en resa eller utflykt, men ett tips för äventyrslystna är att upptäcka Sverige mer spontant. Det finns faktiskt smultronställen överallt oavsett du beger dig norrut, österut, västerut eller söderut. Sverige är ett möjligheternas land när det gäller upplevelse, mark och natur.

Med cykeln på biltaket och ett litet tält i packningen är upplevelsen ett faktum och tack vare ett välfungerande turistservice finns praktiska inslag längs vägen.