Forsränning

Forsränning eller som det också kan kallas för, rafting, sker på många platser i Sverige. Att åka i en båt eller flotte genom olika forsar är både spännande och fullt med äventyr. Du får känna på hur adrenalinet pumpar i dina ådror samtidigt som du känner de starka krafterna i forsen under färden i raftingbåten eller på en flotte. Det finns naturligtvis olika svårighetsgrader inom forsränning, allt för dig som är nybörjare till dig som har hållit på ett tag och vet vad du gör. Oavsett så blir det garanterat så att du kommer känna på lite extra pirr i magen.

Vilken ålder?

Beroende på vilken typ av forsränning du är ute efter och svårighetsgrad, så går det att åka rafting från cirka 8 år och uppåt. Åldersgränsen kan variera från arrangör till arrangör. Dessutom har erfarenheten en stor betydelse vilken typ av forsränning du bör ta. Sedan beror det faktiskt på det naturliga vattenstånd i åarna och älvarna just är för tillfället, hur mycket fors det egentligen är.

Utrustning

När det kommer till utrustning så har arrangörerna den nödvändiga utrustningen för själva forsränningen såsom flytvästar och hjälmar. Men för din egen del så får du vara beredd på att bli blöt och risken för att frysa är då stor. Då kan det vara all idé att ha något slags underställ, varma strumpor och vattentåliga skor, badkläder, stor handduk och en tröja som du kan värma dig med efter forsränningen.

Forsränning med arrangör

Fördelen med att åka med en arrangör som anordnar forsränning är inte bara att de har alla utrustning och erfaren personal. Det är också att oftast att det ingår fika och lunch i priset. För det tar på krafterna att åka utmed en livlig fors. Vilket gör att du blir både hungrig och törstig!

Genom att dessutom anlita de som är kunniga i forsränning, vet du att du är i säkra händer och de ser till att du kan åka genom forsarna på ett tryggt och säkert sätt. Skulle olyckan vara framme så är de utbildade för att kunna ta hand om lättare skador.

Priserna varierar naturligtvis och du kan ju alltid göra en jämförelse mellan arrangörerna när de är dags att planera sommaren äventyr med familjen eller dina kompisar. Men priser du bör räkna med är runt 1 000 kronor. Oavsett vilket företag du väljer så kommer du garanterad få vara med om en upplevelse som du sent kommer glömma!