Extrema vattensporter

Det finns vissa sporter som är lite mer extrema än andra och kan kanske vara riktigt kul att testa, eller i alla fall att se på film, för att se andra som utövar sporten. Det gör att du får lite smak för sporter som är extrema utan att behöver utsätta dig själv för något.

Några av de som sporter som räknas som extremsporter är:

Undervattensrugby

Då gäller det att hålla andan länge och samtidigt vara stark nog och hålla reda på rugbybollen. Att hålla på med undervattenrugby är en tuff och svår sport, men mycket roligt på en och samma gång. Sporten går ut på att se till att bollen hamnar i motståndarens målkorg och allt sker under vatten.

Flyboarding

Sporten flyboarding är en av de senaste flugorna bland extrem sporterna. Sporten går ut på att du står på en liten bräda som är utrustad med små vattenjetmotorer. Du kommer upp mellan 8 – 10 meter upp i luften och du styr med hjälp av din kropp. Det finns till och med världsmästerskap inom flyboarding.

Kanotpolo

Kanotpolo är extremt svårt, med tanke på att du både ska hålla reda på en kanot, en boll och andra lagmedlemmar. Det är två lag med fem personer som tävlar emot varandra på en bana och ska göra mål som hänger en bit upp i luften.

Extrem dykning

För de som gillar att dyka kan det kanske var riktigt spännande och kul att testa extrem dykning. Det innebär att du som dykare fri-dyker ner i vatten så djup som möjligt. Kroppen utsätts för exceptionella påfrestningar. För det är så att trycket förändras ju djupare du kommer ner i vattnet. Därför att det mycket viktigt att se till att inte göra extrema fridykningar på egen hand, utan ta till hjälp av personer som vet vad de sysslar med.

För det krävs träning och träning, dels för att hålla andan, men också själva tekniken som extrem dykning innebär. Om du vill testa på fridykning så finns det olika arrangörer som anordnar och lär ut extrem dykning på ett professionellt sätt. Innan du beger dig på ett sådant dyk-äventyr kan du alltid börja med att hålla andan så lång tid som möjligt.