Äventyr i Norden

Att åka på semester inom Norden är något av det trevligaste som finns. Det finns nämligen en mängd olika typer av resmål och aktiviteter. Denna artikel kommer därför kolla närmre på några av dessa.

Åk och vandra

På våren och sommaren är det väldigt trevligt att åka och vandra i Norden, det finns nämligen flera olika vandringsleder i alla nordiska länder. Många tycker dock att vandring i skogen är tråkigt då det inte går att hålla kontakt med vänner och familj på grund av dålig täckning. Som tur är har nästan alla mobiloperatörer väldigt bra täckning nästan överallt. På så sätt behöver man inte bli lidande bara för att man går ut och vandrar ett par dagar i skogen. I själva verket är täckningen bra nog för att kolla på Unibet TV live streaming också, vilket innebär att man kan kolla på sport under vandringen i skogen. Detta kan vara väldigt avslappnande då alla behöver ett miljöombyte då och då.

Ta bilen och upptäck ett nytt land

Vad många inte tänker på är att både Finland, Norge och Danmark är helt andra länder, trots att de är en del av Norden. Alla medborgare i Norden har nämligen rätt att röra sig fritt och bosätta sig i de nordiska länderna. På så sätt är länderna i Norden väldigt sammanlänkade. Men i själva verket finns det väldigt mycket att upptäcka i alla de nordiska länderna. Från Sverige går det att köra bil till alla länder förutom Island. Om man har en husvagn blir det också extra billigt då man inte behöver ta in på hotell. Äventyret är alltså inte så långt bort som man tror, utan det finns otrolig mycket att upptäcka i grannländerna. Exempelvis kan man åka till Lofoten och få en fantastisk utsikt över fjordarna. Men det går också att åka till tomtebyn i Finland vid namn Rovaniemi.