Åka vattenskidor

Att åka vattenskidor kan vara riktigt kul och det är fullt möjligt att göra det i Sverige även om sommaren är kort. Om du bara har de rätta badkläderna kan du åka vattenskidor året runt, så länge vattnet inte har frusit till is vill säga. Det sägs ju att det finns inget dåligt väder, utan bara dåliga kläder!

Vart kan du åka vattenskidor?

Det vanligaste är att de större orterna längst kusten eller de större sjöarna har möjligheten för allmänheten att åka vattenskidor runt om i Sverige. Då får du oftast boka in dig för att åka vattenskidor och de lär dig grunderna, så att du i alla fall kan hålla dig på benen under åken.

Utrustning

För dig som vill köpa utrustning för vattenskidåkning finns det att köpa färdiga paket hos olika butiker på nätet, annars brukar det inte vara några problem att hitta ett par vattenskidor på någon annons online eller i tidningarna. Du behöver förutom vattenskidor, en flytväst, vattenskidlina, vattenskidbindningar och om du är rädd om huvudet – en hjälm.

Att åka

Att åka vattenskidor kräver träning och åter träning, men dessutom bör du ha styrka i armar och ben, samt ha en okej balans. Vill du ha lite inspiration eller se hur det går till finns det filmer du kan hitta online på olika webbplatser. För att sedan åka vattenskidor så krävs det naturligtvis att du har en snabb båt som du kan koppla linan till för att kunna åka.

Har du ingen egen båt, kanske du kan låna av någon kompis, granne eller släkting, men du behöver också någon som kör båten. Den som kör båten bör vara kunnig om hur vågor och liknande fungerar, för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att åka. Sedan är det bara att se till att hålla dig på benen när det väl är dags att åka vattenskidor!